Starity

Bizottsági tag lett Gyurta Dániel

2013. október 06. 14:02   |   Szerző: mili..summer

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyurta Dánielt beválasztották az Európai Olimpiai Bizottság nyolctagú sportolói bizottságába!

hirdetés
Bizottsági tag lett Gyurta Dániel
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Ismét büszkék lehetünk a többek között világ- és olimpiai bajnok úszónkra, Gyurta Dánielre. Januárban arról számoltunk be, hogy ígéretét betartva, átadta olimpiai aranyának egyedi emlékérmét egykori úszótársa,  Alexander Dale Oen családjának, amiért megkapta a Fair Play-díjat. Most pedig beválasztották az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába!

Magyar sportolót először választottak be egy olimpiai szervezet sportolói bizottságába. A MOB sportolói bizottságának javaslatára jelölte Gyurta Dánielt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a testületbe.

„Tekintettel arra, hogy mind a 49 szavazati joggal rendelkező tagország pályázhatott egy sportolóval a nyolctagú grémiumba, az eredmény igazi sportdiplomáciai siker” – írta a MOB egy közleményben.

A MOB tájékoztatása szerint Dani hatalmas szavazati többséggel került be a nyolctagú testületbe – számolt be az MTI.

Így tehát a 2013–2017-es ciklusban az EOB sportolói bizottságának tagjai: Gyurta Dániel (úszó), Jean Michel Saive (belga, asztaliteniszező), Kate Walsh (brit, gyeplabdázó), Alessandra Sensini (olasz, windsurfös), Tatyana Lebegyeva (orosz, atléta), Natalja Dobrinszka (ukrán, atléta), Mikko Ronkainen (finn, freestyle síző), Luiza Zlotkowska (lengyel, gyorskorcsolyázó) .

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek