Starity

Vonatgázolás során vesztette életét a Vámpírnaplók asszisztense

2014. november 02. 10:10   |   Szerző: mili..summer

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szörnyű tragédiával végződött baleset még februárban történt, melynek során életét vesztette a másod kamera asszisztens, Sarah Jones. A 27 évesen elhunyt lány balesetéről újabb tények kerültek napvilágra.

hirdetés
Vonatgázolás során vesztette életét a Vámpírnaplók asszisztense

Sarah Jones, aki a Vámpírnaplók forgatásán is segédkezett több ízben, balesetének idején viszont egy másik produkción, egy életrajzi ihletésű drámafilmen, a Midnight Riderön dolgozott, melynek rendezője Randall Miller volt, s a szereplők között szerepelt William Hurt, Tyson Ritter, Zoey Deutch, Eliza Dushku és Wyatt Russell. A film forgatását a baleset után felfüggesztették.

2014. február 20-án a stáb éppen a film egyik jelenetét forgatta az amerikai Georgia-állambeli Wayne megye egyik aktív vasúti hídján – mely az Altamaha-folyó felett ível át –, amikor egy arra haladó, váratlanul megjelenő CSX tehervonat megölte a másod kamera asszisztenst, Sarah Jonest és további hét stábtagot megsebesített. A szerncsésebbek még idejében félreugrottak a sebesen közeledő jármű útjából, Sarah azonban nem volt ilyen szerencsés és az életébe került a munkája.

Sarah a Vámpírnaplók forgatásain is dolgozott, a tragédia hallatán pedig az egész TVD-stáb megtört. Az 5. évad 14. részének végén emléket állítva ezzel kollégájuknak és barátjuknak, az In Loving Memory. Sarah Jones. 1986-2014 felirat volt olvasható.

FIGYELEM! Megrázó történet!

A nyomozás miatt csak a napokban jelent meg az a videó, mely a mozdonyvezető-fülkéből mutatja a baleset előtti néhány másodpercet. A mozdonyba szerelt kamera felvételén jól látható, hogy a vonat fékezni kezdett (a vonatnak kb. 1 mérföldre van szüksége ahhoz, hogy teljesen meg tudjon állni), és 26 másodperccel az ütközés előtt megszólaltatták a kürtöt.

Három másodperccel a tragédia előtt pedig látható, hogy William Hurt, Wyatt Russel és két munkatársuknak sikerült biztonságban elugraniuk a vonat útjából. A mindössze 27 éves Sarah Jones halálát a kellék részét képező ágy okozta (fehér foltként látható a felvételen). Jeff Harris ügyvéd – aki Sarah szüleit képviseli a polgári perben, amit a film rendezője és más személyek ellen indítottak – nyilatkozott a történtekről: „A vonat beleütközött a kórházi ágyba, ami felrepült és egy része eltalálta Saraht és a mozdony elé lökte.”


A baleset 4:47-kor látható

Joyce Gilliard fodrász, aki maga is megsérült a balesetben, az interjú során könnyeivel küzdve elmondta, hogy látta a lányt, ahogy holtan és felismerhetetlenül feküdt a sínek mellett, majd hallotta a távolból, hogy valaki azt mondja „Ó, Istenem, meghalt”.

„Színészként dolgozom nagyjából 15 éve, de még soha nem tapasztaltam hasonlót azelőtt. Mindenki hazament és sírt. Tudni akartam, hogy mit jelent ez és hogyan történhetett meg. Hogyan?”nyilatkozta értetlenül Paul Wesley, aki a Vámpírnaplók forgatásán találkozott a vidám, jó kedélyű és segítőkész lánnyal, ám nem ő volt az egyetlen a sorozat karaktereinek megformálói közül, akik hangot adtak mélységes szomorúságuknak.

„Dühös voltam. Nagyon dühös azokra, akik figyelmen kívül hagytak valamit, ami veszélyt jelentett azokra az emberekre, akikkel dolgoztak. Ez elfogadhatatlan” – vallotta a Damon Salvatorét megformáló Ian Somerhalder, aki a vele készített interjúban úgy emlegette Saraht, akire testvérként tekintett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek