Starity

Döbbenet! Mark Zuckerberg a Shrekből nyúlta a Facebook logóját?

2016. október 08. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2004-ben indult hódító útjára a Facebook, három évvel azután, hogy a mozikba került a DreamWorks egyik leghíresebb animációs filmje, a Shrek.

hirdetés
Döbbenet! Mark Zuckerberg a Shrekből nyúlta a Facebook logóját?

Minden bizonnyal még Te is emlékszel arra az időre, amikor túl fiatal voltál, így hazudnod kellett az életkorodról a Facebooknak annak érdekében, hogy csatlakozhass annak több millió főt számláló közösségéhez. Ugyanakkor talán neked is feltűnt, hogy valami ismerős az oldalon, bár akkor talán még nem tudtad, mi az.

Nemrég a Buzzfeed mutatott rá arra, hogy milyen kísérteties a hasonlóság a Facebook mára már ikonikussá vált logója és a Shrek című filmben feltűnt Farquaad nagyúr védjegyévé vált ismertetőjegye között. Amellett, hogy mindkét logó egy letisztult, kis betűs, fehér F-et formál, mindkettő hátteréül egy egyszerű, közel azonos árnyalatú kék alap szolgál. Véletlen lenne? Nem hisszük!

Egyes vélekedések szerint a Facebook atyja, Mark Zuckerberg túl sokat nézte annak idején a népszerű filmet, bár ez egyelőre nem került megerősítésre, ahogy arról sincs információ, hogy a milliárdos alapító mit szól a felfedezéshez. 

Feltűnően nagy a hasonlóság a két logó között

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek