Starity

Alexander Rybak új dala édesanyjának szól

2018. július 29. 23:11   |   Szerző: Móni72

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alexander sok interjúban beszélt édesanyjához fűződő szoros kapcsolatáról, és arról, hogy jóban és rosszban is mindig számíthat rá. Szeretete és hálája kifejezéséül írt neki egy dalt, - a címe egyszerűen: "Mom" / "Anya"

hirdetés
Alexander Rybak új dala édesanyjának szól
Fotó: TV2.no

Nagyon büszke vagyok a fiamra!

– nyilatkozta több magazinnak is Natasa Rybak, miután fia a norvégiai Haldenben rendezett “Allsang på grensen” élő zenés szórakoztató műsor felvételén először adta elő a dalt - olvasható a Wiwibloggs-on.

A szám Natasa számára is teljesen új volt, mielőtt Alexander 3000 néző előtt színpadra lépett. Ezt követően a TV-műsort az egész ország láthatta.

Fotó: Vida Press

További képek ezen a linken láthatóak!

Natasa az első sorban ült az “Allsang på grensen” nézőterén és nem tudta visszatartani könnyeit.

A 2009-es Eurovízió-győzelmét követő években a siker ellenére nehéz idők jöttek Alexander számára, többek között a túlfeszített munka okozta sressz következtében komoly lelki problémái voltak, többször is pszichológushoz kellett fordulnia.

De mindenekelőtt édesanyja nyújtott neki vigaszt jótanácsaival és szeretetével, ami a legfontosabb volt ahhoz, hogy visszanyerje életörömét, amitől most láthatóan sugárzik.

Igazából már jó ideje megírtam ezt a dalt. Abban az időben depressziós voltam. Úgy éreztem, hogy anyukám az utolsó menedékem, az utolsó reményem. Gyakran van úgy, hogy az embernek a szülei az utolsó támaszai

– nyilatkozta most a művész.

Úgy véli, hogy a 2009-es sikere utáni nagy nemzetközi figyelem idején különösen jól jött, hogy gyakorlatias szülei vannak, akik két lábbal állnak a földön.

Az utóbbi időszak már boldogan telt Alexander életében, akire egy ideje rátalált a szerelem Julie Gaarud Holm (23) személyében. Ezen a nyáron hirtelen mandulaműtéten kellett átesnie, ami nagy fájdalmakkal járt, de édesanyja ezúttal is vigaszt nyújtott neki.

Ekkor jutott újra eszébe, hogy megajándékozza zongoratanárnő édesanyját, aki magán- és zenei életében is fontos támasza, és egyúttal fia legnagyobb rajongójának számít, Lisszabonban, az idei Eurovízión is ott volt vele.

Dalszöveg magyarul (fordítás: Menyhért Mónika © )

Zene és szöveg: Alexander Rybak | Producer: Knut Bjørnar Asphol

  Anya  
     
  Anya, itt vagyok megint / sebzetten és egyedül / Tudom, fáj így látni a fiadat  
     
  Isten a tudója, igyekszem mindig erős lenni / és amikor mégsem sikerült, / Mindig csak az anyukámra volt szükségem  
     
  Mondd, hogy minden rendben lesz / Csak te tudhatod / Mondd, hogy van értelme a könnyeimnek / Ölelj át, hogy karjaidban a gondjaim eltűnjenek...  
     

A dalszöveg folytatásáért kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek