Starity

Az Alkonyat egy aranybánya! Nézzük a legérdekesebb háttérsztorikat: Alice Cullen

2020. november 18. 15:03   |   Szerző: Glamster

A cikksorozatban bemutatjuk a háttértörténeteket az Alkonyatból: ebben a részben Alice Cullennel ismerkedhetünk meg.

hirdetés
Az Alkonyat egy aranybánya! Nézzük a legérdekesebb háttérsztorikat: Alice Cullen
Fotó: Summit

A cikksorozatunkban bemutatjuk a legérdekesebb háttértörténeteket az Alkonyat világából.

Mary Alice Brandon Cullen

  • Teljes neve: Mary Alice Brandon Cullen
  • Születési idő: 1901
  • Születési hely: Biloxi, Mississippi
  • Magassága: 146 cm (!)
  • Megjelenése: apró, kecses alkat, éjfekete, tüsis haj (amelyet az elmegyógyintézetben vágtak le)
  • Átalakulásának éve: 1920 (19 évesen)
  • Az átalakulásának helye, oka: Egy elmegyógyintézetben, miután James megtámadta és egy ottdolgozó vámpír megvédte
  • Képesség: képes előre látni a jövőt
  • Hobbi: tőzsdézik, amiben különleges képessége segíti, és divattervező
Summit

Élettörténet:

Mary Alice Brandon Biloxiban született és boldog életet élt egészen édesanyja haláláig. A családja középosztálybeli volt. Alice-nek mindig erős megérzései voltak a jövővel kapcsolatban, és sokszor bejöttek neki ezek a „jóslatok”. Édesanyja kérte, hogy látomásairól ne beszéljen senkinek a családján kívül. Ezek a megérzések olyanok voltak, mint például, a napsütés ellenére esőkabátot húzott, és rá fél órára jött az eső. Ahogy nőtt fel, egyre kevésbé szeretett ezekről beszélni, kortársai pedig furcsának tartották.

Édesapja ékszerész és gyöngykereskedő volt, aki a helyi halászoktól vásárolta a gyöngyöket. Munkája miatt sokszor távol maradt a családi fészektől.

Alice-nek volt egy kilenc évvel fiatalabb kishúga, Cynthia, akit nagyon szeretett.

18 éves korára próbálta elnyomni a megérzéseit, mert egyre kirekesztettebbé vált. Ám voltak olyan helyzetek, amikor nem tudott nem beszélni. Például, megkérte az egyik barátnőjét, hogy ne menjen hozzá a fiúhoz, aki megkérte a kezét. A lány nem hallgatott Alice-re, majd, amikor a házassága rosszra fordult, és a férfi elkezdte őt verni, azt terjesztette el a városban, hogy Alice elátkozta őt. Egy másik alkalommal unokabátyját próbálta egy hosszú út előtt maradásra bírni, ám ő szintén figyelmen kívül hagyta kérését. Még az úton léket kapott a hajója, és megfulladt. Alice-re lassan ráragadt a boszorkány jelző.

Ezután történt élete sorsfordító tragédiája: egy vízió került szemei elé, amelyben édesanyját az erdőben megölik. A nő hallgatott rá, napokig nem mozdultak ki a házból, de az apja szerint ez őrültség volt, így lassan visszaállt minden a normális kerékvágásba. Csakhogy, a veszély nem múlt el: a látomások maradtak, a gyilkos még mindig a közelben járt.

Egy hónap elteltével, miután megnyugodott, a baj lecsapott: egy Forddal ütötte el az asszonyt, Alice pedig elkésett, nem ért időben a helyszínre. A halált balesetnek állították be.

Hat hónappal később a férfi újraházasodott, a mostoha pedig nem volt túl kedves a lányokkal. Hamarosan Alice látomást kapott: az apja pénzt adott a gyilkosnak. Mint kiderült utólag, a férfi szeretőt tartott, a volt felesége pedig útban volt.

Alice-nek senki nem hitt a családból, akik már így is boszorkánynak tartották. Az apja fülébe jutott a hír, miszerint a kis Alice rájött a titkára, ezért kihívta a rendőrséget (akit szintén lefizetett), miszerint a lánya megőrült és képzeleg. Alice így elmegyógyintézetbe került. Hiába állította, hogy nem őrült, nem hittek neki.

A kórházban tífuszt kapott, ezért levágták a haját. Mindeközben elektrosokk kezelés alá rakták, így Alice egyre kevésbé emlékezett a múltjára. Lassan a nevét sem tudta.

Az intézetben dolgozott egy vámpír, aki megkedvelte Alice-t, annak ellenére, hogy a betegek között szívesen csemegézett.

James (a neve ismerős lehet) pedig a környéken járt, és Alice látta, ahogy a vámpír kinézi őt magának. Elmondta a gondnoknak (a vámpírnak), aki tudta, hogy Alice nem téved. A lány halálra volt ítélve. Egy megoldásnak volt esélye: ha átváltoztatja vámpírrá. Az idő szűkös volt, a gondnok mégis megpróbálta.

James végül eljött érte, ám a vámpír feltartóztatta, Alice pedig átalakult. Amikor kinyitotta a szemét, semmit nem tudott magáról. Mindent elfelejtett, az egész életét.

Szerencséje volt: a képessége felerősödött, most már kristálytiszta víziókat látott maga előtt. Az első ilyen víziója egy Jasper Whitlock nevű férfiról szólt, aki tisztán kimondta a nevét: „Alice”. Így tudta meg, hogyan hívják. Látta, hogy a férfi jobb életmódot keres, pontosabban, ő Alice-t keresi, csak még nem tud róla. Azt is látta, hogy egy család messze másképpen él: „vegetáriánusként” táplálkoznak. Többé-kevésbé ő is folytatta ezt az életmódot. Eközben várta, hogy Jasper rátaláljon. Együtt akart a különös családhoz csatlakozni.

1948-ban, 28 évvel később, Jasper egy kávézóban találkozott Alice-szel, aki már várt rá. Alice már szerelmes volt, és látta, hogy a férfi is szeretni fogja őt.

Alice kedvéért Jasper megpróbált áttérni a vegetáriánus életmódra, majd nem sokkal később együtt felkeresték Cullenéket. Mire Edward hazaért, Alice kipakolta a szobáját és bejelentette beköltözését.

Alice figurája tökéletesen kiforrott állapotban pattant ki a fejemből. Valamiért tudtam, hogy Edwardnak van egy Alice nevű nővére. Gyakran voltam szomorú, amikor Alice részeit írtam... Annyira jó lenne egy ilyen barátnő. Természetesnek veszem a létezését, és biztos vagyok benne, hogy a világon valahol van egy Alice Cullen

– mondta Meyer.

Stephenie Meyert alkotásai ezen a linken elérhetőek!

Forrás: Stephenie Meyer – a twilight világa, YouTube

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek