Starity

Az egyik legnagyobb e-sport szervezethez csatlakozik Snoop Dogg

2022. április 18. 18:06   |   

Az e-sport mára már az egész világon elterjedt és az elmúlt években komoly iparággá nőtte ki magát. A rajongók minőségi versenyeket láthatnak, sok sport csatorna kínálatába bekerültek az e-sport játékok, ezáltal a TV képernyőkön keresztül is szurkolhatunk kedvenc csapatuknak.

hirdetés

Az e-sport versenyképességét az online platformok folyamatos terjeszkedése is segíti és az ebben a sportágban rejlő lehetőségek, valamint növekedési potenciál egyre több befektető figyelmét kelti fel. Az iparág számára hatalmas előrelépést jelent, hogy a Los Angeles-i székhelyű FaZe Clan mostantól a kaliforniai legendát, Snoop Doggot is szerződteti.

Fotó: hu.depositphotos.com">hu.depositphotos.com

A Faze Clan (korábban FaZe Sniping) egy professzionális e-sport és szórakoztató szervezet, melyet 2010. május 30-án alapítottak. 2021 októberében a cég bejelentette, hogy egyesül a B.Riley Principal 150 Merger Corp (BRPM) vállalattal, hogy tőzsdén jegyzett céggé váljon.

A vállalat a közelmúltban nyilvánosságra hozta a várható igazgatótanács tagjait, melynek a Faze Clan társalapítója és vezérigazgatója, Lee Trink lesz az elnöke. Trink több, mint két évtizeden át dolgozott zenei kiadóknál, mielőtt 2018-ban a szervezet igazgatója lett. A FaZe Clan egyesülés utáni igazgatótanács tagjai Trink-en kívül, Angela Dalton, a Signum Growth Capital alapítója és vezérigazgatója, Calvin "Snoop Dogg" Cordozar Broadus Jr. amerikai rapper, énekes, dalszerző, színész, lemezproducer, DJ, médiaszemélyiség és üzleti vállalkozó, Daniel Shribman, a B. Riley Financial befektetési igazgatója, Mickie Rosen, számos amerikai és ausztrál vállalat igazgatója és a Mickie Rosen Consulting igazgatója. Továbbá Nick Lewin, a Crown Predator Holdings általános partnere, Paul Hamilton, az Atlanta Esports Ventures társtulajdonosa és vezérigazgatója, a The Greenspun Corporation elnöke és vezérigazgatója, valamint a Province Inc. igazgatója, Ross Levinsohn, a The Arena Group elnöke és vezérigazgatója, Stephanie McMahon, a World Wrestling Entertainment márkaigazgatója és Zach Katz, a Carte Blanche alapítója és vezérigazgatója. A FaZe Clan által közzétett posztból kiderül, hogy Snoop Dogg, új álnevén FaZe Snoop, csatlakozik a szervezethez.

Ezenkívül egy közösségi programon is együtt dolgoznak a Faze Clan-nal, amelynek középpontjában a fiatalokat támogató tevékenységek állnak. Snoop laza eleganciája remélhetőleg a cég jövőbeli arculatát is meghatározza majd.

Fotó: freepik.com

A rapper otthonosan mozog a videojátékok világában, amikor szünetet tart az olyan slágerek felvételében, mint a "The Next Episode" és a "Drop It Like It's Hot", Snoop kommentátorként kölcsönzi a hangját a Call of Duty-hoz, illetve azt pletykálják hamarosan saját skint kap a Call of Duty Warzone-ban. Az egyik leghíresebb zenei előadójának számító Snoop Dogg egyre közelebb kerül a gaming iparághoz az elmúlt években. A rapper 2019-ben saját e-sport ligát indított Gangsta Gaming League néven. A 2000-es évek elején még jelentéktelennek számító e-sport és sokáig csak hobbinak tartott versenyszerű videójátékozás mára globális szórakoztató jelenséggé vált. Népszerűsége olyan mértékben nőtt, hogy napjainkban a legjobb kaszinók kínálatában megtalálható és az élő fogadást is lehetséges.

Snoop Dogg nem csak a videojátékokat kedveli, hanem jól ismert név a zenei NFT-k piacán is. Különleges projektként Wiz Khalifa amerikai rapperrel nemrégiben NFT-ként egy nyolc zeneszámból álló sorozatot adtak ki, amely már a harmadik ilyen digitális vállalkozása. Más gyűjtemények közül a Crypto.com-mal közösen készített ‘A Journey With The Dogg’ volt a figyelemre méltó. Snoop Dogg az OpenSea nagy gyűjtője is. Nemrégiben tízezer játszható avatárt adott ki a metaverse használatára a The Sandboxon keresztül, ami végül hozzájárult ahhoz, hogy a SAND token emelkedést tapasztaljon.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek