Starity

3 diétás mítosz, amit jobb, ha elfelejtesz

2022. szeptember 29. 14:02   |   Szerző: SzilviD

Értjük, hogy mennyire csábító lehet, hogy gyors és egyszerű megoldást keress a felesleges kilók leadására. Azonban sok diétás klisé létezik, különösen az interneten. Ezekből pedig nehéz kiválasztani, melyek azok, amelyeket alapos bizonyítékok támasztanak alá, és melyek csupán vágyálmok.

hirdetés

Most ezzel az útmutatóval szeretnénk segíteni neked egy kicsit, megmutatni, hogy melyek azok a mítoszok, amikkel nem érdemes próbálkoznod, csupán az idődet rabolnák és csalódást okoznának.

Elég edzeni

Gyakori tévhit, hogy ha edzel, akkor bármit ehetsz. Ez sajnos nincs így. Hiába mozogsz rendszeresen, a táplálkozásodra is muszáj odafigyelned.

Az azonban valóban igaz, hogy sokkal jobb eredményt érhetsz el a fogyásban, ha a diéta mellett edzel is.

Az edzéshez szükséges energiát megszerezheted, ha gyümölcsöt, zöldséget, sovány húst és összetett szénhidrátokat tartalmazó étrendet alakítasz ki magadnak. Ezenkívül a hosszú távú egészséges táplálkozási szokásokra oda kell figyelned, ezek javítják általános egészségi állapotod.

Zsírszegény változatok

Sokan úgy vélik, hogy kedvenc ételeik zsírszegény változatának kiválasztása segít a fogyásban. A metabolikus szindróma egy olyan betegség, amely cukorbetegséget, elhízást és magas vérnyomást eredményezhet, és az alacsony zsírtartalmú diétákhoz kapcsolódik. Sok zsírszegény címkével ellátott áru még mindig sok zsírt tartalmaz, például a majonéz, másokban pedig rengeteg sóval vagy cukorral helyettesíthetik.

Mindannyiunknak szüksége van zsírra az étrendjében, mert segíti a vitaminok felszívódását, döntő fontosságú számos testi folyamatban, és a kiegyensúlyozott étrend részét kell képeznie.

Figyeld a tápérték címkét, keresd az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat.

Semmi édesség

Akadnak olyan rágcsálnivalók és harapnivalók, amelyeket minimálisra kell csökkenteni vagy elkerülni, de a nassolás nem feltétlenül negatív dolog, amíg egészségesen történik. A magas fehérjetartalmú ételek jobban feltöltenek, mint a cukros ételek, ezért okosan válassz.

Például, ha a fehérjében és egészséges zsírokban gazdag vegyes diót vagy magvakat választod, jobban fogod magad érezni, mintha magas szénhidráttartalmú perecet majszoltál volna. A pulzusod is alacsonyabb marad.

Jó napközbeni harapnivaló lehet a zsírmentes joghurt, a gyümölcsök, vagy ha különlegesebbre vágysz, akkor házi készítésű pattogatott kukorica (nem a bolti sós-vajas) egy kis reszelt sajttal, nagyon ízletes nassolnivaló.

via Buzzaroundus, Healthline

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek