Starity

Majdnem meghalt a Narnia krónikái sztárja

2022. október 30. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Georgie Henley, aki Lucyt alakította a Narnia krónikáiban majdnem elveszítette a karját egy húsevő baktérium miatt. Komoly műtéteken kellett átesnie.

hirdetés
Majdnem meghalt a Narnia krónikái sztárja
Fotó: Instagram/georgiehenley

A jelenleg 27 éves Georgie Henley, aki három Narnia filmben játszotta Lucy Pevensie-t, 18 évesen elhaló lágyszövetfertőzés miatt került be a cambridge-i Addenbrooke's Hospital oktatókórházba.

A fertőzés "pusztítást végzett" a testén, de a kórház "kiterjedt" műtéttel megmentette a karját. 2013-ban hat hete járt a Cambridge-i Egyetemre, amikor elkapta a "ritka és büntető fertőzést, amely majdnem az életemet követelte, és pusztítást végzett a testemben".

Nekrotizáló fascilitis akkor fordulhat elő, ha egy seb elfertőződik, és azonnali kórházi kezelésre szorul.

Annak érdekében, hogy megakadályozzam a bal kezem és karom amputálását, kimerítő invazív műtéten, majd később kiterjedt helyreállító műtéten estem át, ami egy sor bőrátültetést és heget eredményezett

– írta az Instagram posztjában.

Az elmúlt kilenc évben a magánéletemben nyíltan beszéltem a hegeimről, de minden szakmai kontextusban teljesen elrejtettem őket: kötést vagy fedést viseltem, sminket a forgatásokon és a színpadon, hosszú ujjút, ha fényképeztek, nadrágot, hogy zsebre tehessem a kezem. Az iparág, amelyben dolgozom, gyakran az esztétikai »tökéletesség« nagyon szűk fogalmát tartja szem előtt, és aggódtam, hogy a hegeim miatt nem kaphatok munkát. Az igazság az, hogy nincs olyan, hogy »tökéletesség«, de én mégis együtt éltem a szégyennel, hogy másnak érzem magam, amit csak súlyosbítottak azok az elvárások, amelyek a fiatalon megkezdett karrieremmel együtt jártak. De a hegeim miatt nem kell szégyenkeznem. A testem által elszenvedett fájdalom térképe, és ami a legfontosabb, a túlélésem emlékeztetője. Nem befolyásolják a színészi képességeimet, és büszke vagyok arra, hogy olyan ember vagyok, akinek látható hegei vannak ebben az iparágban.

Valamint köszönetet mondott a kórház dolgozóinak, a családjának, a barátainak és mindenkinek, aki támogatta ebben a nehéz időszakban.

via BBC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek