Starity

Elhunyt Vivienne Westwood divattervező

2022. december 30. 11:11   |   Szerző: SzilviD

81 éves korában, december 29-én, csütörtökön elhunyt Vivienne Westwood brit divattervező, akit a divat „punk főpapnőjének” neveztek.

hirdetés

Vivienne Westwood divatháza a Twitteren azt írta, hogy „békésen, családja körében halt meg a dél-londoni Claphamben”. A márka az Instagramon is megosztotta a szomorú hírt:

Vivienne az utolsó pillanatig továbbra is azt csinálta, amit szeretett, tervezgetett, dolgozott a művein, megírta a könyvét, és jobbá változtatta a világot. Csodálatos életet élt. Innovációja és hatása az elmúlt 60 évben óriási volt, és a jövőben is folytatódni fog.

Westwood több évtizedes tervezői pályafutása az 1970-es években kezdődött – nem sokkal azután, hogy megismerkedett Malcom McLarennel, aki ezután a Sex Pistols menedzsere lett. Westwood és McLaren együtt nyitotta meg a híres szexbutikját a londoni King's Roadon, ahol a nevéhez illő, provokatív, fétis ihletésű divatcikkeket árultak.

Westwood és McLaren az 1980-as évek elején kezdték el bemutatni saját kollekcióikat, ötvözve az általuk ismert és szeretett pörgős punk utalásokat az új romantika elemeivel; mára jellegzetes fűzői és a „mini-crini”, a viktoriánus krinolin rövid és szexi változata vált a védjegyévé.

Westwood sosem hagyott fel a felforgató, megbotránkoztató darabok tervezésével. Sokszor feláldozta a parktikumot a kinézet oltárán, mégis imádták a hírességek a ruhakölteményeit. 

via PageSix

Borítókép forrása: ©buzzfuss/123RF.COM

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek