Starity

Felkészülés a bútorok költöztetésére 3 egyszerű lépésben

2023. június 11. 16:04   |   

Ebben a cikkünkben a bútorok költöztetésre való felkészítéséről lesz szó, melyet mi magunk is elvégezhetünk 3 egyszerű lépésben. De vannak más lehetőségeink is. Illetve az sem mindegy, hogy miről van szó pontosan. Segítünk, hogy a költözés során minden épségben megérkezzen az új helyére!

hirdetés
Felkészülés a bútorok költöztetésére 3 egyszerű lépésben

A költöztetés alapszabálya

Egy költöztetés akkor lesz biztonságos, ha egy jól költöztetővel végeztetjük el a munkát. Az első és legfontosabb dolgunk, hogy találjunk egy olyan kiváló, megbízható, rutinos céget, akik maximálisan vigyáznak a vagyontárgyainkra a pakolás és a szállítás során.

Olyan költöztetőre lesz szükségünk, aki igényes a munkájára, megfelelően fel van szerelve a fel- és lepakoláshoz, valamint a biztonságos szállításhoz szükséges minden kiegészítővel. Emellett nagyon fontos az is, hogy a munkatársaik megfelelően képzettek legyenek, és kellő rutinnal rendelkezzenek.

Egy rutinos kolléga látja azokat a veszélyeket, amik gondot okozhatnak a költöztetés során, és tud tenni azért, hogy mégse legyen belőle semmi baj. Ha jól választunk, akkor maximálisan biztonságban érezhetjük a vagyontárgyainkat, bútorainkat. Ez az alapja mindennek!

Tervezzünk előre!

Igazából a költöztetés nem akkor indul, amikor megérkezik a teherautó, ennél már sokkal hamarabb! A költöztető partner kiválasztásával elindul a folyamat, de az otthonunkban is megkezdhetjük már hetekkel a költözés előtt az előkészületeket. Sőt, ajánlott is megkezdeni.

Ha előre megtervezünk minden előkészületet több hétre beosztva, akkor naponta elég lesz akár csak 1-2 órát is pakolnunk azért, hogy minden időre kész legyen. Így még akár munka és gyerekek mellett is lesz elég időnk mindenre. Minden a tervezésen múlik!

Felkészülés a bútorok költöztetésére

Amikor a bútorok költöztetéséről beszélünk, akkor sokan arra gondolnak, hogy megfogják ketten, vagy akár négyen is a hatalmas szekrényünket, és lecipelik az emeletről, felteszik a teherautóra, ott lekötik, hogy ne ugráljon el útközben, és már indulnak is.

Ennél azért sokkal speciálisabb megoldásokra is szükségünk lesz ahhoz, hogy maximális biztonságban tudhassuk a bútorainkat. Először is nézzük 3 egyszerű lépésben a bútoraink költöztetésre való felkészítését:

  • Élvédőket kell elhelyeznünk rajtuk, melyek védik az éleket az ütésektől. Erre a célra jellemzően valamilyen karton tökéletesen megfelel.

  • Majd zsugorfóliával rögzítjük a felhelyezett élvédőket, egyúttal a könnyen koszolódó, karcolódó részeket is elfedjük vele.

  • Végül jöhet a buborékfólia, mely további védelmet jelent a bútoraink számára.

Ezzel a három egyszerű lépéssel biztonságban tudhatjuk a bútorainkat. Innentől kezdve már a költöztetők kezében van a siker kulcsa, rajtuk múlik, hogy minden épségben megérkezik-e a megadott címre.

Ki is szervezhetjük

Amennyiben nincs időnk, energiánk, vagy egészségi állapotunk nem teszi lehetővé, akkor a profi költöztető cégeknél kérhetjük, hogy a bútoraink becsomagolását végezzék el. Ez kiváló lehetőség mindazoknak, akiknek ez csak gondot okoz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek