Starity

2 tipp a tökéletes férfi kabát kiválasztásához

2023. október 09. 13:01   |   

Vajon milyen egy jó téli kabát? Milyen alapszabályokra kell odafigyelni, ha férfiként új kabát vásárlásában gondolkodunk? Egy stílusos darab segíti átvészelni a hidegebb téli hónapokat, amellett mutatós, elegáns, stílusos, nem utolsó sorban színben és méretben is passzol az adott személyhez

hirdetés
2 tipp a tökéletes férfi kabát kiválasztásához

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik azok az apróságot, amiket figyelembe kell venni.

A testalkat kérdése

Ahogy beköszönt a hidegebb időjárás, azonnal elő kell kapni a következő hónapok során életmentő ruhadarabot, azt a bizonyos kabátot. Manapság nagy szerencsénk van, hiszen valljuk be megannyi típus közül válogathatunk, így sem szín, sem szabás, sem kivitel kapcsán nem kell kompromisszumot kötni. Persze kérdés, hogy milyen kritériumok alapján érdemes döntést hozni.

Az első és legfontosabb, hogy vegyünk figyelembe a testalkatunkat. Bár az igaz, hogy a Barbour kabátok szinte minden férfihoz jól passzolnak, azért itt sem árt egy kicsit jobban szétnézni. Ahogy minden más ruhadarabnál, úgy itt is ez az első és legfontosabb szabály, hiszen a kabát nem fog jól mutatni és nem is érezzük magunkat kényelmesen benne, ha sem méretben, sem pedig szabásban nem passzol hozzánk. Hiába tetszik egy adott modell, nem biztos, hogy az rajtunk ugyanolyan jól fog állni.

Egy “V” testalkatnál, ahol széles a váll, izmos a láb és karcsú a derék szinte bármi szóba jöhet. A színek és a minták tekintetében egyaránt szabad kezet kapunk. A “T” testalkatnál, ahol széles a váll, a láb hosszú, ott mindenképpen a hosszabb kabátok állják meg a helyüket. Mivel a felső test már alapból hangsúlyt kap, így nem jó, ha még nagyobb figyelmet szentelünk neki. Ahol viszont izmos a láb, keskeny a váll és széles a csípő, ott inkább a rövid fazon mellett érdemes voksolni, mint amilyen a Barbour könnyű téli kabátjai.

Az összhang kérdése

Hiába a jó méret és fazon, ha közben a ruhadarab cseppet sem passzol a szett többi darabjához. Amennyiben elegánsan öltöztünk fel, ne akarjunk egy sportos dzsekit felvenni. Fordítva sem a legjobb megoldás, bár tény, hogy egy elegáns kabát még egy lezserebb szettet is képes feldobni.

A férfi kabát mindig legyen összhangban a saját stílusunkkal, ami elsőre talán teljesen egyértelműnek tűnhet, azonban a gyakorlatban sem árt rá ügyelni. Aki szereti a sportos ruhákat, de a munkahelyen elvárják, hogy elegánsan jelenjünk meg, akkor a legjobb választás egy bárhová felvehető férfi kabát.

Ha van otthon egy olyan típus, ami mindenhez passzol, örök darabnak számít, akkor az tökéletes megoldás különleges eseményekre, elegáns alkalmakra, de akár a hétköznapokra is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat férfi kabát
hirdetés

Ajánlott cikkek