Starity

Szomorú hír érkezett a Jurassic Park sztárjáról: már nem működik nála a kemoterápia

2023. október 16. 20:08   |   Szerző: Four

Sam Neill elárulta, hogyan küzd jelenleg a súlyos betegségével: szívszorító vallomást tett.

hirdetés

Sam Neill nem fél a haláltól, de az nagyon bosszantja, hogy nem tölthet elég időt a családtagjaival. A színész az életrajzi könyvében árulta el, hogy súlyos betegséget, non-Hodgkin limfómát diagnosztizáltak nála. A 76 éves híresség tavaly tudta meg a szomorú hírt, melyet követően több hónapig kemoterápiás kezelést kapott - sikertelenül. 

Neill szerencséjére az orvosok találtak egy kísérleti gyógyszert, amely úgy tűnik, hogy működik nála, de a szakemberek szerint idővel ez a megoldás sem fog segíteni neki. 

Egyáltalán nem félek a haláltól. Nem aggaszt a dolog, ez a kezdetektől így volt. De idegesít, mert még vannak dolgok, amelyeket szeretnék megtenni. Irritáló dolog a haldoklás. De nem félek tőle. 

- mesélte az ABC-nek. 

Az elmúlt évben volt olyan, hogy belenéztem a tükörbe, és nem igazán voltam szép látvány. Minden méltóságomtól megfosztott a betegség. 

- árulta el. 

A színész tavaly tudta meg a hírt, rögtön azt követően, hogy két év után hazatérhetett a családjához Új-Zélandra. Fia, Tim szerint Sam mindössze egy órája volt otthon, amikor az orvos felhívta és közölte vele, hogy rákos. 

Amikor letette a telefont, leültünk, és együtt sírtunk. Annak egy boldog napnak kellett volna lennie. Ő pedig nem maradhatott velünk. 

- mondta Tim. 

Az életemért harcoltam, egy teljesen új, riasztó világot ismertem meg. Három-négy hónapig kemoterápiás kezelést kaptam, ami brutális volt.

Tulajdonképpen ez ihlette a memoárját: rájött, hogy rengeteg dolgot szeretne elmesélni a gyerekeinek és az unokáinak, és az írás egyfajta terápiaként hatott rá. 

Nem félek a haláltól, csak idegesít. Mert szeretnék még egy-két évtizedet élni, tudjátok? Csodás teraszt építettünk, olajfákkal és ciprusokkal, és szeretném látni, ahogy megnőnek. Itt vannak az imádnivaló unokáim, örülnék ha látnám, hogy felcseperednek. De a halál? Az nem érdekel.

A színész 1989-ben vette feleségül Noriko Watanabe sminkmestert, akitől 2017-ben vált el. Két gyermekük született, a 40 éves Tim és a 32 éves Elena. 

via Daily Mail

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek