Starity

Milyen az ideális gyerekmellény?

2023. november 14. 13:01   |   

Amikor gyermekünk számára keresünk strapabíró, szélálló, vízlepergető ruházatot, rengeteg kérdés felmerül ezzel kapcsolatban. Például, hogy milyen anyagból készüljön, honnan szerezzük be, 4 évszakos legyen?

hirdetés
Milyen az ideális gyerekmellény?

Az időjárásálló mellény ismérvei

A Berry Baby oldalán softshell mellényeket is találunk a kínálatban, melyek szélállóak, vízlepergetőek, illetve strapabíró alapanyagból készültek. Különféle színekben és méretekben érhetők el. Legfőbb előnyük, hogy négyévszakosak, a belső oldaluk polár, ezáltal kellemesen puhák és optimálisan megtartják a meleget. Hosszított fazonúak, ennek köszönhetően jobban védik a kicsi derekát, patentokkal zárhatók, illetve magasított gallérral rendelkeznek. 

Gyakran a télikabát még korai lenne, azonban a pulóver már kevés, s ilyenkor a legjobb megoldás a kényelmes, időjárásálló mellény. 

A softshellből készült ruhák nem véletlenül olyan népszerűek, ugyanis ez az alapanyag három rétegből áll: egy külső vízálló, egy polár és egy termoaktív rétegből. Miközben kellemesen megtartja a testhőt, kellőképpen légáteresztő is, tehát optimálisan szellőzik. 

A legideálisabb opció kültéri tevékenységekhez, sőt, még a mama sem mondhatja, hogy megfázik a kicsi. 

Mikor ajánlott?

A legtöbb szülőben felmerül a kérdés annak kapcsán, hogy mikor érdemes mellényt adni a gyerekre, nem lesz-e túl meleg számára. Mikor teszünk jót? Sem az alulöltöztetés, sem a túl melegen öltöztetés nem optimális. Mi a megoldás? A kulcs a réteges viseletben rejlik, főleg amikor nagyon szeszélyes az időjárás. Reggel még csípős hideg van, délután már melegebb, este viszont ismét lejjebb hűl a hőmérséklet. 

Nyugodtan gondolkodjunk rétegekben, vagyis egy kellemes meleg pulóverre, ha még nincs télikabátos időszak, a mellény ideális választás. Persze a klasszikus trikó, póló, pulóver hármasát kiegészíthetjük még egy vékonyabb kardigánnal is, de nem feledkezhetünk meg a szélről, a csapadékról, tehát a mellény afféle kötelező elem, ha szeretnénk felvértezni az időjárás viszontagságaival szemben.

Hordható a tavaszi-őszi időszakban, de tulajdonképpen bármikor, még a kora téli hónapokban is, megfelelő aláöltöztetés mellett természetesen. Sőt, kabát alá is feladhatjuk. S éppen ebben rejlik a különlegessége, hogy nagyon sokoldalúan alkalmazható, és tulajdonképpen mindenféle szabadtéri tevékenységnél jó szolgálatot tehet. 

Négyévszakos kiegészítő

Érdemes beszerezni a minden évszakban viselhető ruhadarabokat, mellénykéket, hiszen a gyerekek számára különösen fontos, hogy a szabad levegőn is jól érezhessék magukat anélkül, hogy fáznának vagy eláznának. 

A kiválasztás során ne csak az alapanyagra ügyeljünk, hanem arra is, hogy megfelelő méretezésű gyerekholmit válasszunk, a túl szűk és az extrán bő mellény sem ideális. 

Könnyebbség, hogy manapság rengetegféle szín elérhető, így a kicsi kedvére tehetünk a neki tetsző árnyalatot választva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat ruha gyerek
hirdetés

Ajánlott cikkek