Starity

Kiderült Matthew Perry halálának hivatalos oka

2023. december 16. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Közel két hónappal Matthew Perry halála után végre kiderült, hogy mi okozta a tragédiát.

hirdetés
Kiderült Matthew Perry halálának hivatalos oka
Fotó: hu.depositphotos.com

Matthew Perry 2023. október 28-án hunyt el, a jakuzzijában találták meg. Közel két hónappal később kiderült a halálának hivatalos oka.

Pénteken (december 15-én) a Los Angeles-i megyei orvosszakértői hivatal kiadta Perry toxikológiai jelentését, amelyből kiderül, hogy ketamin miatt vesztette életét. Ez egy olyan gyógyszer, amelyet depresszió kezelésére használnak, és rekreációs céllal is használható.

Az orvosszakértő megállapította, hogy Perry másfél héttel a halála előtt ketamin infúziós terápiát kapott depresszió és szorongás miatt. Azonban a ketamin, amelyet a halála időpontjában találtak a szervezetében, "nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a ketamin felezési ideje 3-4 óra, vagy annál kevesebb". A szakértő szerint a ketamin szív- és érrendszeri túlstimulációt és légzésproblémát is okozott a színésznél.

A jelentés azt is megerősítette, hogy Perry szervezetében nem volt alkohol, metamfetamin, kokain, heroin, PCP vagy fentanil a halálának időpontjában.

A Jóbarátok színészének halálában közrejátszó tényezők között szerepel a fulladás, a koszorúér-betegség és a buprenorfin hatása. A buprenorfint arra használják, hogy a függőket leszoktassák az opioidokról.

People magazin úgy tudja, hogy Perry 19 hónapig tiszta volt a halála előtt.

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek