Starity

Az egyik leghatékonyabb élező eszköz a gyémánt élező

2024. január 15. 14:02   |   

Az életlen késeket előszeretettel használjuk addig, amíg végül meg nem adják magukat. Ez persze nem azt jelenti, hogy felelőtlenek vagyunk, sokkal inkább azt, hogy a sok munka, a rohanás elveszi az időnket az olyan tevékenységektől, mint amilyen az élezés is. Az esztétika mellett a biztonság is kiemelhető, ami érvként szól a kések karbantartása mellett.

hirdetés
Az egyik leghatékonyabb élező eszköz a gyémánt élező

A következő cikkben most nem másról, mint az egyik legjellegzetesebb eszközről, a gyémánt élezőről lesz szó. Tarts velünk, és ismerjük meg együtt közelebbről ezt a terméket!

Élezzünk, de mivel?

Nem csupán egyféle késélező létezik, meg kell találnunk a nekünk való darabot. A Kések Ollók Webáruház élező eszközei például tökéletes választásnak tűnnek. Nagyon fontos, hogy olyan termék mellett döntsünk, ami összhangba kerülhet az élezési tudásunkkal. Ez nagyon fontos, hiszen így lehetünk a leghatékonyabbak, valamint az sem utolsó, hogy biztonságos munkakörülményeket teremthetünk. 

A csettegő sok háziasszony konyhájában megtalálható. Biztonságos és könnyű a használata, tulajdonképpen nem igényel nagy szaktudást a használata. 

Aztán ott van még a fenőkő is, aminek használta egy kicsit bonyolultabb, de megtanulható. Ajánlott egy órával a használat előtt benedvesíteni, vízbe áztatni. Ez azért fontos, mert így nem kopik el túl gyorsan a kő. 

Végül, de nem utolsósorban, a fenőacél nem közvetlenül élezésre való. Mivel az alkalmazása során nem hozunk létre új élt. Leginkább a meghajlott, de még ki nem csorbult élt egyengethetjük el könnyen. Prémiumminőségű késekhez kifejezetten ezt ajánlott használni.

Mikor vessük be a gyémánt élezőt?

A gyémánt élező szintén egy sajátos kis eszköz, sőt talán ez a legkülönlegesebb mind közül. Az élező felületén mikroméretű gyémántszemcsék vannak, amelyek a nikkelbe beágyazva helyezkednek el. Az élező felszínén ovális lyukak is megtalálhatóak, amelyek a folyamat alatt leváló darabokat gyűjtik össze. Így lesz egyenletes és sima a kő felülete.

A nagyobb konyhakések, szakácskések karbantartása során például ez az élezőtípus a legpraktikusabb. A minőségi termékek világában különleges értéket képvisel a KAI márka darabja, amelyek hosszú távon hasznosíthatók. De ugyanúgy képesek helytállni a Dick, a Work Sharp vagy a Buck termékei is. 

Miért fontos, hogy időt szakítsunk az élezésre?

Egy életlen kés nem szép látvány, de ez a legkisebb gond vele. A kisebb baj az szokott lenni, hogy lassan haladunk vele, és lehet, hogy az eredménnyel sem leszünk igazán elégedettek. A nagyobb probléma pedig az, hogy nem biztonságos a vele történő munkavégzés, ugyanis könnyen megsérthetjük magunkat vele. 

Fontos, hogy ne tompa élő, silány késekkel dolgozzunk, ugyanis sem a munkafolyamatnak, sem nekünk nem tesz jót. Használjuk például a gyémánt élezőt a hatékony munkavégzés érdekében! 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

munka kés élezés
hirdetés

Ajánlott cikkek