Starity

Bréking! Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol

2024. február 02. 15:03   |   Szerző: Selz

A brit pilóta 11 év után hagyja ott a csapatát, hogy csatlakozzon a Ferrari csapatába.

hirdetés

Tegnap este röppentek fel a hírek, hogy az angol pilóta, Lewis Hamilton várhatóan 2026-tól a Ferrari csapatánál folytatja Forma 1-es karrierjét. A sport rajongóit egyöntetűen sokkolta a hír, sokan nem is hittek a pletykáknak. Itteni idő szerint este viszont megérkezett a hivatalos bejelentés, hogy a hétszeres világbajnok már 2025-től Carlos Sainz helyére kerül és Charles Leclerc társa lesz a Ferrarinál, annak ellenére, hogy idén írt alá csapatával egy kétéves szerződést. 

A csapat főnöke, Toto Wolff és James Allison technikai igazgató csütörtök délután tájékoztatta a Mercedes munkatársait Hamilton távozásáról. Hamilton így fogalmazott:

A távozásról szóló döntés az egyik legnehezebb döntés volt, amit valaha is meg kellett hoznom. De eljött az idő, hogy megtegyem ezt a lépést, és izgatottan várom, hogy új kihívást vállaljak. Csodálatos 11 évet töltöttem el ezzel a csapattal, és nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk.A Mercedes 13 éves korom óta az életem része. Ez az a hely, ahol felnőttem

Sainz, akinek szerződése ez év végén jár le, egyelőre bizonytalan melyik csapatnál fogja folytatni. A hírek szerint a 2026-ban csatlakozó Audinál lesz pilóta, de ez hivatalosan még nem lett megerősítve. A spanyol hivatalos közlemény adott ki tegnap a hírek után. 

A mai híreket követően a Scuderia Ferrarival 2024 végén elválnak útjaink.Hosszú szezon áll még előttünk, és mint mindig, most is mindent beleadok majd a csapatért és tifosikért [Ferrari rajongók] szerte a világon. A jövőmmel kapcsolatos híreket a megfelelő időben jelentjük be. 

Az, hogy ki csatlakozik George Russell mellé a Mercedes csapatába, szintén rejtély még.  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek