Starity

Dezodorálás veszélyes összetevők nélkül: Így találd meg a legjobb dezodort!

2024. május 05. 13:01   |   

A meleg nyári napokon, egy intenzívebb edzés alatt vagy stresszhelyzetben valószínűleg mindenkinek eszébe jut, milyen jó lenne, ha az izzadás egyszer és mindenkorra megszűnne. Ám ha ez így lenne, nagyon rosszul járnál!

hirdetés
Dezodorálás veszélyes összetevők nélkül: Így találd meg a legjobb dezodort!

A verejtékezés sokszor zavaró, mégis létfontosságú és teljesen természetes folyamat, ami nélkül elképzelhetetlen lenne a tested egészséges működése. Az izzadás során egyrészt sok méreganyagtól szabadul meg a szervezeted, másrészt azon dolgozik gőzerővel, hogy ne melegedj túl.

Ennek fényében jobb belátni, hogy az izzadást nem szerencsés meggátolni, az azt kísérő kellemetlen szagok kialakulását azonban hatékonyan meg lehet előzni, természetes dezodorok használatával.

Izzadásgátlók vs dezodorok

A köznyelvben elterjedt elnevezésekről a legtöbben azt gondolják, hogy egy és ugyanaz a jelentésük, ez azonban nem igaz. Az izzadásgátlók nagymértékben csökkentik az izzadás mértékét, sok esetben úgy, hogy elzárják a hónalj pórusait. 

A dezodorok nem a verejtékezéssel, hanem az izzadság szaggal szállnak szembe, vagyis sokkal kíméletesebben járulnak hozzá ahhoz, hogy frissebbnek és magabiztosnak érezd magad.

Tudtad?

Felnőtt korodra körülbelül 3-3,5 millió verejtékmirigy található a testeden, melyek az izzasztó helyzetekben azonnal működésbe lépnek. Legintenzívebben a homlokon, a halántékon, a hónaljban, valamint a háton és a mellkason izzadsz, de a talpon is szorgosan teszik a dolgukat a verejtékmirigyek.

Miért kellemetlen szagú az izzadság?

Elsőre nehezen hihető, pedig igaz, hogy a verejtéknek alapvetően nincs semmilyen szaga, mivel nagyrészt vízből, ásványi anyagokból és a szervezetből távozó salakanyagokból áll. A bőrfelszínen élő baktériumokkal, faggyúval és elhalt hámsejtekkel keveredve azonban rövid időn belül orrfacsaró illatot kezd árasztani, ami ellen szerencsére sokat lehet tenni.

A leghatékonyabb megoldás a gyakori tisztálkodás és a természetes összetevőkből készült dezodorok rendszeres használata. A Dr. Organic mesés illatú, Cosmos Organic minősítéssel rendelkező natúr dezodorjai gyengédek a bőrhöz, az izzadságszagot viszont nem kímélik.

Teljesen mindegy, hogy a rózsa, a teafa, az aloe vera, a levendula, a gránátalma vagy épp a kókuszolaj illatú golyós deo fog meg, biztos lehetsz benne, hogy fenntartható csomagolásban viheted haza és válhat a legjobb szövetségeseddé.

A legszuperebb dezodorok ismérvei

  • Mentesek a szintetikus anyagoktól és nem tartalmaznak alumíniumsókat

  • Nincsenek bennük mesterséges színező- és illatanyagok, szintetikus tartósítószerek

  • Az összetevők listájában nem szerepelnek kőolajszármazékok, amik hosszabb távon komoly veszélyt jelenthetnek az egészségre

  • Nem a verejtékezést gátolják meg, hanem az izzadságszagot semlegesítik

  • Kíméletesek a hónalj érzékeny bőrével, és ápoló összetevőket is tartalmaznak

  • Előállításuk során gondolnak a környezetvédelemre: a fenntartható csomagolás mellett lényeges, hogy ne legyen bennük hajtógáz, ami igen káros anyagnak minősül

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek