Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a metálvilágban

2018. szeptember 16. 22:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új kisfilmek, leleplezett nagylemezek, váratlan bejelentések. Ha lemaradtál volna kedvenceid tevékenységeiről, cikkünk hatalmas segítség lesz neked abban, hogy bepótolhasd lemaradásod.

hirdetés

Kukkantsd meg a Within Temptation új lemezének borítóját és dallistáját!

Sharon den Adelék december 14-én dobják piacra hetedik nagylemezüket, ami a Resist elnevezést kapta. A korong első beharangozója a minap jelent meg, a The Reckoning című szém képében, melyben a Papa Roach frontembere, Jacoby Shaddix is mikrofont ragadott, és milyen jól tette.

Köztudott, hogy a csapat négy év szünet után kíván ismét rivaldafénybe lépni, újdonságuk által pedig egy új stílust is megalkottak, hiszen az új WT-lemez megalapozója a popzene volt, amit tökéletesen vegyítettek a metállal, a végeredmény pedig hibátlan lett. Az album egyébként mindössze tíz dalt sorakoztat fel, melyek közül három duettben hangzik el. Ha mindez nem volna elég, a kiadvány borítójára is fény derült, ami alátámasztja a zenekar változását.

Íme a dallista:

  1. The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix)
  2. Endless War
  3. Raise Your Banner (feat. Anders Fridén)
  4. Supernova
  5. Holy Ground
  6. In Vain
  7. Firelight (feat. Jasper Steverlinck)
  8. Mad World
  9. Mercy Mirror
  10. Trophy Hunter
A zenekar visszatérő albumának borítója

Megérkezett a Powerwolf várva várt kisfilmje

Hosszas várakozás és rejtvényfejtés után, néhány hete megérkezett a Powerwolf várva várt kisfilmje, ami a Killers With The Cross című számhoz készül. A zenekar ezúttal nagyon kitett magáért, ugyanis daluk olyannyira hiteles képi világot kapott, hogy az akár a filmvásznakon is helytállna, ha Dorn Attiláék esetleg úgy döntenek, hogy a Nightwish példáját követve ők is megpróbálkoznak egy adaptáció forgatásával.

A nóta címéhez hűen, a német farkasok ezúttal egy másik közkedvelt természetfeletti lény bőrébe bújtak, amelyről egyébként maguk is szép számmal jegyzeteltek különböző tételeket. Megjelenik többek között egy vámpírkirálynő is, de a szám főszereplői is végzik majd dolgukat. Na de ne lőjjük le a poént azok előtt, akik esetleg még nem tekintették meg az alkotást...

Aeva Maurelle kilépett a saját zenekarából

Az Aeverium nevezetű metálzenekar 2013-ban alakult, az alapítótagok között pedig Aeva is szerepel, hiszen a formáció végtére is róla lett elnevezve. A Sarah Bouwers néven anyakönyveztetett vokalista egyébként a múlt évben szerzett magának nagyobb hírnevet, amikor is Dianne van Giersbergen üresen maradt helyét töltötte be, mint a Xandria ideiglenes énekesnője.

A csapat továbbra is Aevával turnézik, a német dalos pacsirta azonban a napokban bejelentette: kilép az általa is alapított Aeveriumból.

Kedves Mindenki! Szeretném bejelenteni, hogy sajnos ezentúl az Aeverium és én külön utakon folytatjuk a zenélést. Köszönettel tartozom a fiúknak minden egyes pillanatért, amit a színpadon és azon kívül is megéltünk. Kedves emberekkel töltöttem el csodás időszakokat és tapasztalatokat. Ezt mindig magam előtt fogom látni. Természetesen folytatni fogom az énekesi karrieremet, és már kíváncsian várom, mi minden fog történni velem a jövőben.

– írta közösségi oldalain. Mivel a Xandria jelenleg is énekesnő nélkül tengeti mindennapjait, így a rajongók elmélete szerint nagy esély van arra, hogy Sarah lesz a csapat új pacsirtája, ráaádsul sorban a hatodik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aeva Maurelle (@aevamaurelle) on

Elize Ryddel forgatott az Arion

Október 19-én tölti meg a boltok polcait a finnek második albuma, a Life Is Not Beautiful. A korong az első közös munka lesz Lassi Vääränen énekessel a fedélzeten, aki 2015-ben került Viljami Holopainen helyére. Az újdonság beharangozója az At The Break Of Dawn című szám volt, 2016-ban, amit a srácok Elize Ryddel karöltve készítettek el.

A nótához akkoriban készült egy különleges, dalszöveges vodeoklip is, maga a szerzemény pedig máig hatalmas sikernek örvend a célközönség körében. A közelmúltban egyébként újabb dalt osztottak meg Unforgivable címmel, ami szintén megfilmesített változatban került publikálásra. A napokban újabb kisfilmnek lehettünk szem- és fültanúi, ami végül a már fent is említett At The Break Of Dawnhoz készült, a klipben pedig természetesen az Amaranthe-frontasszony is megjelenik.

Elárulta új lemeze címét és dallistáját az AWS

A fiatal tagokból álló metálzenekar lázasan munkálkodik vadonatúj nagylemezén, a 2016-os megjelenésű Kint A Vízből utódján. A srácok az újdonságról eddig két dalt mutattak be; először a tavaly megjelent, sokat mondó Viszlát Nyár című számra derült fény, majd megosztották a Hol voltál? című tételt is, ami - előbbihez hasonlóan - egy kisfilm keretein belül került fel a zenekar hivatalos YouTube-csatornájára.

Néhány napja azonban kiderült, hogy újabb videoklip érkezése várható, s ha minden nem volna elég azt is elcsiripelték, hogy a kiadvány a Fekete Részem elnevezést kapta. Arról egyelőre nem adtak rendelkezésre álló inforációt, hogy pontosan mikor is kerül majd a boltok polcaira, ám a dallistát már most le csekkolhatod!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AWS Official (@awsofficial) on

Balladához forgatott klipet a Visions Of Atlantis

Februárban került a lemezboltok polcaira az osztrák-francia metálzenekar vadonatúj albuma, a The Deep & The Dark. A korongról eddig három dal (Return To Lemuria, The Silent Mutiny , The Deep & the Dark) került megfilmesítésre, melyek a rajongók körében hatalmas sikerre tettek szert. A lemez névadó dala egyébként hamar nagy népszerűségre tett szert, amire mi sem volt jobb bizonyíték, mint az, hogy a német RTL 2 nevezetű tévéscsatorna az ő dalukat, azaz a The Deep & the Darkot használta aláfestőként a Trónok harca hetedik évadának előzeteséhez.

A közelmúltban a Clémentine Delauney, valamint Siegfried Samer vezette csapat újabb klipet jelenített meg, a választás pedig a The Last Home nevezetű tételre esett, melynek képében egy csodálatos balladát köszönthetünk.

Szimfonikus lemezt ad ki Anneke van Giersbergen

Az énekesnő már többször is nyilatkozott arról, miszerint tervei közt szerepel egy szimfonikus fellépés, melyet meg is szeretne örökíteni. A közelmúltban kiderült, hogy a vokalista tavaly májusban a hollandiai Tilburgban adott egy szimfonikus zenekarral karöltött koncertet, melynek során egyaránt elhangzottak a The Gathering és a VUUR slágerei is, de más nótákkal is kedveskedett a mindig mosolygós Anneke.

Symphonized elnevezésen, november 16-án kerül fel a leemzboltok polcaira a kiadvány, mely által az énekesnő több, mint húsz évet felölelő karrierje előtt kíván tisztelegni. Bár a vokalista hivatalosan csupán jövőre fog ünnepelni, melynek egyik fénypontja a The Gatheringgel való első fellépése lesz, ami egészen 1994-re vezethető vissza.

A dallista a következő:

  1. Feel Alive
  2. Amity (The Gathering)
  3. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki ( VUUR)
  4. Two Souls (Lorrainville)
  5. When I Am laid In Earth (Henry Purcell)
  6. Travel ( The Gathering)
  7. Zo Lief (kiadatlan dal holland nyelven)
  8. You Will Never Change
  9. Freedom - Rio ( VUUR)
  10. Forgotten (The Gathering)
  11. Shores Of India ( The Gentle Storm)
A borító

Kisfilm kíséretében debütált az új Leander Kills-dal

A Köteles Leander vezette alakulat néhány hete jelentette be, hogy hamarosan egy vadonatúj szerzeményt fognak bemutatni a célközönségnek, ami egy kisfilm keretein belül kerül majd publikálásra. A napokban meg is érkezett az újdonság, ami a Majd Úgy Sírsz Értem elnevezést kapta, és ami a Budapest Parkban került rögzítésre. A nóta vélhetően a csapat harmadik kiadványának előfutára. Íme!

Különleges középlemezt készül kiadni az Epica

A holland metálzenekar a közelmúltban jelentette be, hogy együtt dolgoztak a szintén holland Metropole Orkest nevezetű szimfonikus zenekarral, melynek során újra felvették a Beyond The Matrix nevezetű dalukat; ami eredetileg a zenekar 2016-os megjelenésű, The Holographic Principle nevezetű korongján került elhelyezésre. Ha mindez nem volna elég, kiderült, hogy a nóta teljes egészében új köntöst kapott, hiszen a csapat jóbarátja, Arjen Lucassen is hozzájárult a szerzeményhez, hogy kiegészítse azt meghatározó gitárszólójával.

Simone Simons elmondása szerint nagyon nehéz munka volt újra rögzíteni a dalt, különösen úgy, hogy egy teljesen más stílusban kellett hozzáfogniuk. A Beyond The Matrix - The Battle elnevezésű kiadvány egyébként október 26-án válik elérhetővé, melynek borítóját máris meglesheted.

Az újdonság borítója

A Dark Sarah is újdonsággal jelentkezett

Néhány nap múlva a boltok polcaira kerül a finn formáció vadonatúj korongja, ami a The Golden Moth elnevezést kapta. A korongról ezidáig két dal (Trespasser, The Gods Speak) került bemutatásra, utóbbi egyébként Marco Hietala és Zuberoa Aznárez közreműködésével került rögzítésre. 

Heidi Parviainen és csapata korábban már elhintette, hogy új videoklipen dolgoznak, azt azonban titokban tartották, hogy melyik dalhoz is forognak a kamerák. A héten azonban véget vetettek a titkolózásnak, így megosztották a Sky Sailing című számhoz készült felvételt, ami egyben a harmadik kislemezük is lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek