Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a metálvilágban

2018. október 10. 21:09   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lemaradtál kedvenced új kisfilmjéről, vagy esetleg elkerülték figyelmed az újdonsült hírek? Sebaj, cikkünkből most mindent megtudhatsz, s ezáltal bepótolhatod lemaradásod.

hirdetés

Ilyen lett a Within Temptation új klipje!

Köztudott, hogy a holland zenekar négy év után készül a nagy visszatérésre, vadonatúj lemezük pedig Resist elnevezésen, december 14-én kerül fel a lemezboltok polcaira. Az első felvezetőként a The Reckoning című szám szolgált, ami először egy dalszöveges kisfilm keretein belül debütált, és ami Jacoby Shaddix (Papa Roach) közreműködésével készült el. Nem sokkal később kiderült, hogy ugyanezen dalhoz forognak a kamerák is, a közelmúltban pedig meg is csodálhattuk a nem mindennapi klipet.

Íme:

Debütált a Dynazty új albuma

Szeptember 28-án hivatalosan is véget ért a várakozás, ugyanis a svéd zenekar piacra dobta Firesign című nagylemezét. A korong beharangozója a Breathe With Me című dal volt, ami kislemezként is egyaránt megjelent. Ezt követően megérkezett a The Gray nevezetű tétel, amihez kisfilm is készült, majd bemutatásra került az album névadója, ami egy dalszöveges video keretein belül vált elérhetővé.

Így még biztosan nem hallottad a Nightwish legnépszerűbb balladáját!

Köztudott, hogy a finn zenekar 1999-ben dobta piacra Sleeping Sun nevezetű kislemezét, mely ballada máig a csapat egyik legnépszerűbb alkotása. A nóta természetesen már számos énekes(nő) hangja által megelevenedett már, sőt, több stílusban és hangszerelésben is egyaránt fellelhető. Ezúttal újabb különleges formában került előadásra a tétel, ami a Nightwish hangjának, Tarja Turunennek köszönhető.

A finn pacsirta, a közelmúltban adott több koncertet Walterri Torikka énekessel karöltve a számos klasszikus szám mellett pedig a metálzenekar méltán népszerű himusza is helyet kapott. A Sleeping Sun ugyanis először lett duettként előadva, a végeredmény pedig magáért beszél! Érdekesség, hogy a tenor hangterjedelmű Waltteri korábban jómaga is előadta már a dalt, - hatalmas ovációt keltve a nézőtéren.

Zajlik az élet a Sabaton háza táján

2016-ban töltötte meg a lemezboltok polcait a Sabaton legutóbbi albuma, a The Last Stand. A korong már a megjelenés hetében rekordokat döntött, így hamar beállhatott a zenekar legsikeresebb lemezeinek soraiban. Köztudott, hogy a svéd történészek már lázasan dolgoznak vadonatúj korongjukon, amiről elárulták, hogy a jövő évben már biztosan a rajongók kezeibe fog landolni.

Az a helyzet, hogy a Last Stand turné során számos helyre eljuthattuk: Dél-Amerikába, Ázsiába, Észak-Amerikába. Eleinte két évente készítettünk lemezeket, de most, hogy ezeken a helyeken is felléphettünk, igen, kicsit csúszni fog az újdonság megjelenése, de nem leszünk olyan zenekar, ami nyolc évente jelentkezik új koronggal.

– magyarázta a tényt Joakim Brodén, miszerint a rajongóknak miért is kell 2019-ig várni az új Sabaton-albumra.

Ha mindez nem volna elegendő, a csapat idén sem hagyja kiadvány nélkül rajongótáborát, ugyanis nemrégiben bejelentették, hogy a 2012-es megjelenésű Carolus Rex című lemezük háromszoros platina minősítést kapott, melynek alkalmából újra kiadják a korongot némi extra melléklettel.

A kiadvány újdonsült borítója

Vagány kisfilmmel rukkolt elő az Amaranthe

Mint ahogyan számos más zenekar, az Amaranthe is október 19-re datálta új lemezük, a Helix debütálását. A korongról korábban már megismerhettük a 365 című nótát, amihez egy kisfilm is készült. Az Elize Ryd, Nils Molin, valamint Henrik Englund Wilhelmsson vezette alakulat néhány hónapja adta hírül, miszerint hamarosan újabb dalt hoznak nyilvánosságra, mely szám ismételten egy videoklip keretein belül válik majd elérhetővé.

Ha mindez nem volna elegendő, azt is megtudhattuk, hogy az ötödik Amaranthe-korong megírása, és egyben rögzítése csupán két hónapot vett igénybe, - ezáltal felállították a saját rekordjukat. Az immár Angela Gossow szárnyai alatt tevékenykedő svéd/dán brigád a közelmúltban végre megosztotta Countdown névre keresztelt tételét, amihez egy igen különleges klip készült.

Új kislemezt osztott meg az Arion

Október 19-én tölti meg a boltok polcait a finnek második albuma, a Life Is Not Beautiful. Az újdonság beharangozója az At The Break Of Dawn című szám volt, 2016-ban, amit a srácok Elize Ryddel karöltve készítettek el. A nótához akkoriban készült egy dalszöveges vodeoklip is, maga a szerzemény pedig máig hatalmas sikernek örvend a célközönség körében. A közelmúltban egyébként újabb dalt osztottak meg Unforgivable címmel, ami szintén megfilmesített változatban került publikálásra.

Nemrégiben újabb kisfilmnek lehettünk szem- és fültanúi, ami végül a már fent is említett At The Break Of Dawnhoz készült, a klipben pedig természetesen az Amaranthe-frontasszony is megjelenik. A napokban azonban a srácok bejelnetették, hogy a nagy nap előtt egy harmadik kislemezt is megjelentetnek, ami végül a Punish You címre keresztelt szerzemény keretein belül meg is jelent.

Kíváncsi vagy a Sirenia új lemezére? Most belehallgathatsz!

Október 26-án jelenik meg az új felállású zenekar vadonatúj nagylemeze, az Arcane Astral Aeons. A korong beharangozója a Love Like Cyanide című szerzemény volt, ami a Beast In Black frontemberével, Yannis Papadopoulos közreműködésével került rögzítésre. A formáció nemrégiben osztotta meg követőivel az újdonság számlistáját, ami mindösszesen tizenegy dalt sorakoztat fel; a közelmúltban pedig a Napalm Records lemezkiadó megosztott egy előzetest, így az album összes dalába belehallgathatunk, így megtudhattuk, hogy ezúttal mivel is készül az immár Emmanuelle Zoldan vezette banda.

Bejelentette új lemeze érkezését az Avantasia

A Tobias Sammet vezette alakulat legutóbb 2016-ban jelentkezett albummal, azóta pedig annak népszerűsítésének céljából járták a világot. Az Edguy frontembereként is tevékenykedő zenész nemrégiben jelentette be, hogy február első napján jelenik majd meg Moonglow nevezetű nagylemezük, amit ismét egy kiadós turné fog követni.

Arról egyelőre nincs rendelkezésre álló információ, hogy az újdonságon mely híres énekesek ragadtak mikrofont Toby mellett, a jó hír azonban az, hogy a koncertsorozatnak Magyarországi állomása is lesz, ugyanis május 6-án a Barba Negra Trackben is felcsendülnek a vadonatúj tételek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek