Starity

Beköszöntött a hideg: íme a top 10 női parfüm a 2022/23-as téli évszakra

2023. január 04. 15:03   |   

Megosztjuk a legjobb tippeket a téli parfümökkel kapcsolatban.

hirdetés
Beköszöntött a hideg: íme a top 10 női parfüm a 2022/23-as téli évszakra

Hazánkban beköszöntött a tél. Ez nem csupán annyit jelent, hogy lecseréljük a ruhatárunkat - a kozmetikumainkkal is foglalkozni kell! Például a hideg évszakra nem tudjuk ugyanazt a hidratáló krémet vagy alapozót felvinni ugyanúgy, mint nyáron, hiszen a hőmérséklet más szabályokat diktál. Ugyanez vonatkozik a parfümre is - ritka az az illat, amit nyáron és télen is használni lehet.

Ezért ebben a cikkben felsoroljuk azt a top 10 női parfümöt, amely kiváló választás télre, de tanácsokat is adunk, hogyan legyen a keresés még hatékonyabb.

Hogyan válasszunk téli parfümöt?

Érdemes megvizsgálni, mely összetevőket hívjuk “téli illatanyagoknak”, de hagyatkozhatunk egyszerűen az érzékeinkre - ha boltba megyünk, a látogatás előtt ne használjunk egyéb  illatosított termékeket a bőrön, ezek csak összezavarnak. Permetezzük az adott parfümöt a csuklóra, hiszen ez az egyik olyan lüktető pontja a testünknek, ahol a leghamarabb bontakozik ki az aroma. A hiba, amit szinte mindenki elkövet, hogy a nehéz és fullasztó aromákat összekeverik a “téliekkel”. 

Milyen illatokat vegyünk létre? 

A MAKEUP webáruház szakértői felsorolják a legjobb női parfümöket, amelyeket érdemes megvásárolni a hidegebb időszakra.

Cartier Carat Eau De Parfum - a francia divatház parfümőrének, Mathilde Laurent-nek sikerült a szivárvány teljes spektrumát megjelenítenie a virágos jegyek palettáján (ibolya, liliom, ylang-ylang), így tiszta télies illatot hozott létre. Egy könnyű és csillogó parfüm biztosan sok dicséretet fog kapni.

Yves Saint Laurent Black Opium - ez a merész, érzéki kompozíció a kávébab élénkítő akkordjaival nyílik meg. Mint egy korty aromás ital, ez a parfüm úgy energizál az álmos reggeleken. A szív a narancsvirág-szirmok édességével, a jázmin frissességével és a pirospaprika csípősségével ébresztenek fel még jobban. Az utolsó jegyben a vanília, cédrus és pacsuli árnyalatai emlékeztetnek, milyen csodálatos az élet.

Hugo Boss Boss Orange - a Hugo Boss parfüm egyik üdvössége. Hihetetlenül energikus illat, élénkít a friss, lédús almának köszönhetően. A naranccsal játszó illat a legmerészebb tettekre és felfedezésekre inspirál, olyasmire, amit korábban soha nem mertünk volna megtenni! Néhány csepp tetőtől-talpig feltölt.

Dior Miss Dior - ez az illat egy briliáns alkotás, amelyet sikeres nők ezrei és több tucat jeles kritikus értékelt pozitívan. Alapját ciprus és gyümölcsös akkordok alkotják, a fej jegy az illatos bergamotttal ízesített érett citrusfélék koktéljának frissességével simogatja az érzékeket. Egy kis idő, és a "szív" elegáns és kifinomult illatos rózsa és jázmin játékával harmonizál. Egy felejthetetlen ösvényt alkot a pacsuli, a szantálfa és a vetiver hármasa, ami valóban felmelegít a legzordabb körülmények között is!

Cocolady Olimpia - egy gyönyörű és sokrétű aroma a zöld mandarin, gyömbérvirág és vízi jázmin jegyével. Mint a  legjobb női parfümök, simán és észrevétlenül átváltozik édes vanília és só szív jegyére. A kompozíciót a szantálfa és a kasmírfa és az ámbra páratlan kombinációja teszi teljessé.

Aerin Tangier Vanille  - az Aerin azt a vágyat tükrözi, hogy a lehető leghamarabb parfümbe burkoljon bennünket a vanília, pézsma és ámbra keverékéből. Pont télen melegíthetnek fel minket leginkább a hasonló meleg illatok, amelyek valami kellemes és inspiráló gondolatot adnak nekünk.

Mira Max Milady - pikáns nyitójegy bergamott és narancs kombinációjával. Az illat szíve a jázmin és a rózsa gyengédségétől tüzel, a pacsuli és a vetiver által létrehozott végső akkor pedig romantikával burkolja be viselőjét.

Hugo Boss Hugo Deep Red - csodálatos aromája a friss körte, az érett feketeribizli, valamint a csillogó narancs és a mandarin ragyogó akkordjait tárja elénk. A Hugo Boss parfümök által közkedvelt kompozíció a hibiszkusz, a frézia és a pittosporum virágos jegyei alkotják a Deep Red szívét. A bágyadt pézsma, a vanília és a cédrus akkordjai teszik teljessé az alkotást.

DKNY Cashmere Mist - hogy is létezhetne  top 10 női parfüm DKNY nélkül? Az illat keleti-fás motívumai érzéki jázminból, velúrból és lélegzetelállító gyöngyvirágból jött létre. A bergamott hűvös árnyalatai finoman lengenek a bódító és kifinomult luxus nyomán. A parfümben gazdagon csillog az érzéki borostyán, lágy vanília, finom pézsma és szantálfa, finom kasmírfával fűszerezve. Puha, finom, összetett és egyedi télies aroma.

Cocolady Black Crystal - álomszép krémes fehér keleti virágillat, mely tökéletesen ötvözi a meleg fűszerek, az érzéki virágok, a vegyes fás jegyek és a bársonyosan sima kókuszdió egzotikus árnyalatainak elemeit. Kezdő jegyek: vonzó kardamom és gyömbér enyhe borssal. A szívben gardénia, narancsvirág található friss bazsarózsával és krémes kókusztejjel keverve. Az egyszerű borostyán, pézsma és puha szantálfa alap magabiztos és szexi nyomot hagy maga után.

A fenti információknak köszönhetően most már könnyedén kiválaszthatjuk azokat a parfümöket, amelyeket télen ajánlatos használni. Figyeljünk arra, hogy a citrusos-virágos jegyeket tartalmazó parfümökben ezek a pillérek ne legyenek dominánsak. Ha mégis, akkor inkább mélységet közvetítsenek, mint frissességet. 

A MAKEUP.hu  webáruházban számos parfüm megtalálható, ízléstől és pénztárcától függően mindenki megtalálhatja a “nagy Ő-t”, csak keresni kell! A keresésben pedig nem csupán a kereső gomb segít, hanem ügyfélszolgálatunk munkatársai is készséggel állnak rendelkezésre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat parfüm tél
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek